Menselijke beenderen liggen voor het rapen

Print

Menselijke beenderen liggen voor het rapen

Mechelen - Lugubere taferelen op het O.L.Vrouwekerkhof in hartje Mechelen. Tot maandagavond lag het vernieuwde grasplein er bezaaid met resten van menselijke beenderen. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.
Stadsgids Michel Leriche moest zich zondagnamiddag dubbel in de ogen wrijven toen hij op weg naar huis plots iets heel vreemd opmerkte aan het monument voor de gebroeders Verhaegen aan de kerk. "Tussen de aarde zagen mijn vrouw en ik knoken liggen. Resten van een ruggenwervel, een dijbeen en vingerkootjes. Ik was geschokt", zegt hij.

Burgemeester Bart Somers (Open Vld) lijkt van de hand gods geslagen als wij hem bellen. "Excuseer? Botten?" Menselijke beenderen ja, duidelijk zichtbaar. "Dat is schandalig. Onze voorouders, ook al zijn ze al honderden jaren geleden overleden, verdienen het om met respect te worden behandeld. Ik doe onmiddellijk het nodige", reageert hij.

Tot 1785 was het O.L.Vrouwekerkhof een begraafplaats. Maar hoe de beenderen aan de oppervlakte zijn gekomen is voorlopig nog een mysterie. Vermoedelijk is een aannemer die er werken heeft uitgevoerd verantwoordelijk. "Dit vraagt een ernstig onderzoek", stelt de burgemeester. Hij liet maandagavond een ploeg arbeiders van de dienst Onderhoud Openbaar domein optrommelen om orde op zaken te stellen. De resten worden opnieuw begraven op de stedelijke begraafplaats.Lees ook: Beenderen op oud kerkhof bekend fenomeen

SVH

Foto's Patrick Hattori

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio