Twee jaar cel voor gewelddadige straatoverval

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft twee mannen veroordeeld voor een gewelddadige overval op straat. Het slachtoffer werd geschopt en geslagen met een ketting en een broeksriem. Mohammed P. (30) kreeg twee jaar cel, waarvan één jaar effectief, en Rached E.A. (45) twee jaar effectief.

drombouts

De politie werd op 19 februari naar de Brouwersvliet in Antwerpen geroepen. Ismail B. had zich daar verscholen voor de drie mannen die hem hadden overvallen. Hij gaf een beschrijving van de daders en de agenten konden het trio op de Paardenmarkt klissen. Het ging om de twee beklaagden en de minderjarige zoon van Rached E.A. Mohammed P. had de portefeuille en de identiteitskaart van het slachtoffer. Ze hadden ook alle drie veel cash op zak.

Ismail B. vertelde dat hij met een kennis in het Schipperskwartier was toen die laatste ruzie kreeg met Mohammed P. over drugs. Het slachtoffer kwam tussen, maar toen keerde de beklaagde zich tegen hem. Ismail B. nam de benen, maar werd door Mohammed P., Rached E.A. en diens zoon achtervolgd.

De eerste sloeg hem met een ketting en een broeksriem, terwijl de anderen hem schopten. Ze beroofden hem van zijn portefeuille, 1.000 euro en zijn gsm. De minderjarige en Mohammed P. bekenden. Rached E.A. ontkende dat hij geweld gebruikte. Hij werd al meermaals veroordeeld voor gelijkaardige feiten.

Belga

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio