Van der Elst: "Tijd nodig om degradatie te verwerken"

Hoe zwaar komt dit aan? Die vraag kreeg Franky Van der Elst na zaterdagavond tientallen keren voorgeschoteld. “Hoe vaker ik die vraag te horen krijg, hoe zwaarder het lijkt te worden”, zucht de Truiense coach eens diep. “Dit is voor iedereen bij STVV een ramp. We zullen tijd nodig hebben om dit te verwerken.”

fvranckx

“De match van vandaag was typerend voor het hele seizoen”, sakkerde Van der Elst. “We begonnen met veel goeie wil en moed aan de partij, maar na drie minuten liepen we al achter de feiten aan."

Ook voor Van der Elst zelf is de degradatie erg slopend. "En niet alleen play-off 3. Het hele seizoen: van september tot nu. Dat vreet aan een mens. We hebben veel zware momenten gekend. En dan bedoel ik niet zozeer die 6-0 in Gent. Wel die nipte nederlagen of puntenverliezen. Zoals die gelijkmaker van Anderlecht hier, in de toegevoegde tijd. Telkens moet je daar, samen met de groep, van bekomen. ”

Toch klonk hij ook al strijdvaardig. “We moeten nu een kern samenstellen die volgend jaar meteen de titel kan pakken in tweede. Wie er gaat en wie er komt? Het is nog te vroeg om daar nu al concrete uitspraken over te doen.”

JüS Foto PhotoNews

MEER OVER Franky Van der Elst

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL