Maingain: "Heb genoeg van Vlaamse politici in Brussel'

Maingain: Heb genoeg van Vlaamse politici in Brussel'

Maingain: "Heb genoeg van Vlaamse politici in Brussel'

Print
"Ik heb er genoeg van, van die Vlamingen die denken dat ze ons lessen kunnen leren en zeggen dat Brussel slecht bestuurd wordt." FDF-voorzitter Olivier Maingain (foto) was zondag scherp voor de Nederlandstalige politici van het hoofdstedelijk gewest. De Franstaligen verwijt hij de winst van de herfinanciering terug naar het federale niveau te sluizen.

Maingain gaf een toespraak op het congres van zijn partij in Watermaal-Bosvoorde. Het FDF lanceerde er zijn campagne voor de verkiezingen van oktober en keurde er een wijziging van zijn statuten goed. Het respect voor Brussel begint bij de gemeenten, zei Maingain. "We mogen de rol van de Brusselse gemeenten niet minimaliseren. Zo vermijden we dat mensen als (Brussels minister) Grouwels (CD&V) en (Vlaams minister) Smet (sp.a), die maar enkele honderden stemmen halen, morgen ons gewest besturen."

MIVB

Maingain haalde uit naar een oud-kabinetsmedewerker van Grouwels die nu in de raad van bestuur van de MIVB zetelt, de Brusselse openbaarvervoermaatschappij, en wiens voorbeeld de Vlaamse politici zouden willen volgen. "Hij heeft nog steeds niet begrepen dat de 'B' in MIVB voor Brussel staat, en niet voor beestenwagen. Deze man weet niet wat een maatschappij voor openbaar vervoer is en wil ons komen zeggen hoe we de MIVB moeten beheren."

Maingain ging ook in op de veiligheidsproblemen op het MIVB-net. Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH) heeft de vakbonden maar van haar voorstellen kunnen overtuigen omdat de Brusselse burgemeesters 75 politieagenten hebben vrijgemaakt, luidde het.

Veiligheidsplan Milquet

Dat Milquet voor haar veiligheidsplan op 30 miljoen euro van het Brussels gewest kan rekenen, stemt Maingain minder tevreden. "De Franstalige partijen hebben de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde aanvaard in ruil voor een herfinanciering van Brussel. Dit is nog niet eens goedgekeurd, maar toch is het geld opnieuw naar het federale niveau vertrokken. En dat met de steun van minister-president Charles Picqué (PS)."

Foto Belga

Nu in het nieuws