Open Vld trekt naar verkiezingen met slogan 'Doen'

Open Vld trekt in oktober naar de gemeenteraadsverkiezingen met de slogan 'Doen'. Dat heeft voorzitter Alexander De Croo zondag bekendgemaakt op een partijcongres in Mechelen. "Wij zijn een partij van doeners," zei De Croo, "maar ook een partij die initiatief ondersteunt."

ccardinaels

De Open Vld profileert zich zo duidelijk als een partij voor mensen die "niet bij de pakken blijven zitten en de uitdagingen aangaan". Ze doelen daarmee op ondernemers, zelfstandigen, vrijwilligers en iedereen die een bijdrage levert aan de lokale samenleving. "Allemaal maken ze van Vlaanderen, van hun stad of gemeente een warme plek om in te leven. Allemaal verdienen ze daarom onze steun", aldus De Croo.

Speerpunten

Marino Keulen, burgemeester van Lanaken, deed de centrale speerpunten van het Open Vld partijplan uit te doeken. Gezonde openbare financiën, veiligheid, een open bestuur, doeners ondersteunen en de leefbaarheid van de gemeente zijn de thema's die overal zullen terugkomen, legde hij uit.

"De federale regering slaagt maar omdat de Open Vld haar verantwoordelijkheid genomen heeft", betoogde Keulen. "Wij zijn nodig in de Wetstraat, maar ook in de steden en gemeenten."

"De verandering is bezig"

Alexander De Croo haalde verder ook nog uit naar Bart De Wever, omdat die volgens De Croo de gemeenteraadsverkiezingen gebruikt om een grotere, nationale agenda te promoten. Ook met de boodschap van De Wever dat NV-A de verandering zal inzetten, heeft De Croo problemen. "Beste Bart De Wever, laat zitten", aldus De Croo. "De verandering is bezig en wel vanuit Brussel."

Hij verwijt de NV-A ook dat ze in de Vlaamse regering, waar Open Vld niet in zit, juist tegen verandering pleiten. In die Vlaamse regering "wil de sp.a de 'miserietaks' afschaffen en wil de N-VA ze mordicus behouden", aldus De Croo. "De kloof tussen zeggen en doen is zeer, zeer groot."

Vastgoed

Jobs in de regio