Man die buschauffeur bedreigde was zelf politieagent

Man die buschauffeur bedreigde was zelf politieagent

Man die buschauffeur bedreigde was zelf politieagent

Print
De man die donderdagnamiddag een buschauffeur van de Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn zou bedreigd hebben in Sint-Jans-Molenbeek, was eigenlijk een politie-inspecteur in burger. Dat meldt de lokale politie van Brussel West (Jette/Ganshoren/Koekelberg/Sint-Agatha-Berchem/Sint-Jans-Molenbeek) zaterdag.

De agent was op zoek naar een verdachte en kon zich op geen enkele andere manier legitimeren, aldus de politie. Het incident gaf vrijdag aanleiding tot een spontane staking bij De Lijn Vlaams-Brabant.

"De sectie drugs van de lokale recherche hield donderdagnamiddag een schaduwactie in het kader van de drugproblematiek rond het metrostation Ribeaucourt in Molenbeek", zegt commissaris Johan Berckmans, woordvoerder van de politie Brussel West, "toen één verdachte plots op de loop ging in de richting van Brussel. Verschillende politievoertuigen achtervolgden hem, maar raakten het spoor bijster aan het metrostation IJzer. Omdat op dat moment een bus van De Lijn voorbijreed, had één van de rechercheurs het idee de bus te controleren."

Die inspecteur stapte de bus op, maar had geen politiearmband of politiekaart bij. "Die lagen nog in de auto. Onze man heeft aan de chauffeur gezegd dat hij een politieman was en op zoek was naar een verdachte. De chauffeur bleef echter aandringen dat hij zou betalen, waarop de inspecteur zijn dienstwapen heeft getoond om de discussie te beëindigen. Nadat hij de bus doorzocht had, is de inspecteur afgestapt."

Volgens de politie is de buschauffeur nooit bedreigd geweest en gaat het om een spijtig misverstand.

Belga

Archiefbeeld Joren De Weerdt

Nu in het nieuws