Winkel- en woonproject parking Le Bon krijgt vorm

Een aantal panden in de Victoriestraat kan nog maar tijdelijk gehuurd worden tot de zomer van 2013. Tegen die tijd start mogelijk de bouw van het woon- en winkelproject Le Bon.

Toon Verheijen

Daniël Le Bon, eigenaar van de gelijknamige parking in de Victoriestraat/ Gasthuisstraat en nagenoeg alle panden rond die parking, loopt al enkele jaren rond met plannen om de parking ondergronds te brengen en daarboven extra winkelruimtes te bouwen. Door allerlei factoren heeft de realisatie wat op zich laten wachten, maar nu lijkt er toch eindelijk schot in de zaak te komen.

Op een drietal panden in de Victoriestraat hangt nu de boodschap 'tijdelijke verhuur mogelijk tot 8/13', of tot augustus 2013.

"Dat klopt"

, bevestigt Daniël Le Bon, eigenaar en verhuurder van de panden en de parking.

"We hebben een aantal contracten niet langdurig verlengd omdat we binnen afzienbare tijd inderdaad toch zouden willen starten met het project. Maar wie ze bijvoorbeeld voor kortere tijd wil huren, kan nog wel altijd bij ons terecht."

Over de precieze invulling van het project wil Daniël Le Bon voorlopig nog niet te veel kwijt. De architecten leggen momenteel de laatste hand aan de plannen. Bedoeling is om naast een ondergrondse parking en nieuwe winkels op de huidige parking ook woongelegenheden te bouwen. Het gaat om een tachtigtal woongelegenheden waarvan een klein deel voor de sociale woningmarkt.

Foto Google Streetview

Toon Verheijen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio