Belgische fakkeldragers voor Olympische Spelen bekend

De namen van de Belgen die deze zomer de fakkel voor ons land mogen dragen op de Olympische Spelen in Londen zijn bekend. Het gaat om mensen met een passie en mensen die zich inzetten voor milieu of maatschappij. Zij kwamen als winnaars uit de bus bij een wedstrijd die georganiseerd werd door Coca Cola en Delhaize.

nvandeneynde

In de zomer van 2011 lanceerde Coca Cola een oproep naar inspirerende mensen die graag de olympische vlag zouden dragen. Uit de inzendingen selecteerden ze samen met Delhaize en het Belgisch Olympisch Comité tien winnaars. Deze uitverkorenen zullen op 30 juni en 1 juli met de olympische vlam door Birmingham lopen. Op deze manier wil men extra aandacht geven aan Belgen die met hun inzet een positieve impact hebben op hun omgeving.

De fakkeldragers zijn: Walter Anthuenis(60)uit Lokeren,Eric Bauwens(48)uit Chaussée-Notre-Dame-Louvignies,Kristel Bertels(21)uit Zandhoven, Maxim Cottem(17)uit Kortrijk,Patricia Delvael(36) uit Rollegem-Kapelle, Liesbeth De Smet (32) uit Sint-Michiels, Mathias Helsen(15) uit Westerlo, Franck Istace(42) uit Bouillon, Frans Lecry(41)uit Ere en Sean Singleton(16)uit La Hulpe.

21 Belgische bedrijven

De olympische fakkeltocht vertrekt op 17 mei 2012 en zal in totaal 70 dagen lang door Groot-Brittannië en Ierland trekken. Aan de Spelen zullen al zeker 21 Belgische bedrijven meewerken. Cijfers van Agoria, de federatie van de technologische industrie in ons land, tonen aan dat zij op die manier 280 miljoen euro zullen binnenhalen. Dit biedt ook kansen op langere termijn. "Het is een prachtopportuniteit om internationaal verder door te breken", zegt Peter Demuynck van Agoria.

Lommelse school vergezelt Kim Gevaert

Een twintigtal leerlingen van de basisschool Balu uit Lommel mag op zaterdag 4 augustus samen met Kim Gevaert afzakken naar Londen. De klas behaalde de eerste plaats bij de Go Active Kim Olympics, een wedstrijd voor sportieve leerlingen. Gedurende drie jaar zetten zij zich in voor allerlei sportactiviteiten op school en hun enthousiasme wordt nu beloond. Vandaag kwam Kim Gevaert, de ambassadrice van de actie, hen zelf het goede nieuws meedelen.

NVDE< Foto: Coca-Cola België

Vastgoed

Jobs in de regio