Vader en zoon G. kasteelmoord blijven in de cel

In de zaak van de kasteelmoord blijven vader en zoon G. in de cel. Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling dinsdagavond beslist, bevestigt het parket-generaal.

De advocaten van de verdachten werden pas na de burgerlijke partijen ingelicht, wat mogelijk voor procedureproblemen kan zorgen.

De drie verdachten, dokter G., zijn zoon en Pierre S. uit Aalter, kregen twee weken geleden van de Brugse raadkamer te horen dat ze in het belang van het onderzoek in de cel moeten blijven. Ze gingen alle drie in beroep tegen de beslissing, waardoor de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling zich moest uitspreken over hun verdere aanhouding.

Voor dokter André G. en zijn zoon Peter werd dinsdagmorgen opnieuw de voorlopige vrijlating gevraagd door respectievelijk Johan Platteau en Vincent Vereecke, die advocaat Piet Rotsaert is opgevolgd. Het is nog niet bekend wie Hans Rieder, die niet langer optreedt voor Pierre S., zal opvolgen.

De kamer van inbeschuldigingstelling besliste om de aanhouding van vader en zoon G. met drie maanden te verlengen. De beslissing over de verlenging van de aanhouding van S. valt op 24 april.

Belga

Nu in het nieuws