Brasschaatse militairen zijn weer veilig thuis

Brasschaatse militairen zijn weer veilig thuis

Brasschaatse militairen zijn weer veilig thuis

Print
Brasschaat - De militairen uit de Brasschaatse kazerne die in oktober naar Afghanistan vertrokken, kwamen eind februari goed en wel thuis. Dat werd dinsdag gevierd met een parade.
Iedereen was blij met de veilige thuiskomst van de 300 militairen. De missie, die het bewaken van de luchthaven in Kaboel inhield, verliep goed en iedereen kwam ongeschonden terug thuis. Gezinnen werden eindelijk weer herenigd, hoewel de militairen zelf het vaak te druk hadden om iemand te missen.

De meeste militairen waren al eens in Kaboel geweest maar toch blijft de ervaring steeds anders. "In het begin was alles nieuw, maar als je terugkeert, vallen sommige dingen meer op, zoals de maatschappelijke omgeving", vertelt de sergeant Cedric Van De Putte, "Sommige beelden blijven je dan ook bij".

Tot slot hield het gemeentebestuur gedurende de hele periode een nauw contact met het détachement. "Onze samenwerking is uniek", zegt bevelhebber Hans Houf, "Dat uitte zich figuurlijk in de twee stripfiguren Artille Rieke en Battle John die gedurende de hele periode gescheiden werden. Artille Rieke zat op het gemeentehuis en Battle John reisde met ons mee naar Afghanistan. Ook de Brasschaatse vlag namen we mee en wapperde naast de Belgische aan de luchthaven. Jammer genoeg konden we ze niet meer in perfecte staat mee terug brengen".

Greet Wouters
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio