Buurtbewoners blijven protesteren tegen geluidsoverlast windmolens

Print
Puurs - De buurtbewoners van de drie windmolens langs de N16 hebben minder last van slagschaduw. Maar ze klagen nog steeds over een grote geluidsoverlast.
"Er zijn minder mensen die last hebben van de schaduw van de wieken van de windmolens in hun tuin. Dat is een positieve evolutie. Maar de geluidsoverlast was de voorbije weken door het stormweer groter dan ooit", zegt Patrick Mertens van de Actiegroep Betere Buurt Puurs. Het bedrijf Eneco, dat eigenaar is van twee van de drie windmolens aan de N16, zegt dat er helemaal geen maatregelen genomen zijn.

"We hebben wel metingen laten uitvoeren. Maar die metingen hebben aangetoond dat onze windmolens zowel qua slagschaduw als qua geluidsoverlast voldoen aan de wettelijke normen. We moeten dus niets veranderen. Maar we staan wel open voor een verdere dialoog met de buurtbewoners", zegt Nathalie Oosterlinck van Eneco.

Negatief advies

Ondertussen heeft het gemeentebestuur een negatief advies uitgevaardigd voor de bouw van een nieuwe windmolen door de transportfirma Robbyns. "Er zijn al vijf windmolens in Puurs. Dat is voldoende. We kunnen ze niet eindeloos toelaten", zegt burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V). De provincie moet nu beslissen of ze het negatief advies van de gemeente volgt.

CWil
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio