Lotti "heroriënteert" zich op Nederlandstalige plaat

Lotti heroriënteert zich op Nederlandstalige plaat

Lotti "heroriënteert" zich op Nederlandstalige plaat

Print
Helmut Lotti brengt in het najaar een Nederlandstalige plaat met eigen werk uit. Voor dat album, dat hij Mijn hart en mijn lijf heeft gedoopt, werkt Lotti samen met producer Stef Kamil Carlens, tekstschrijver Bart Vannegeren en muzikanten zoals Bjorn Eriksson en Nicolas Rombouts.

"Ik wou echt iets doen in functie van mezelf, niet in functie van het publiek dat ik al heb. Als dat hierin meegaat, ben ik daar heel gelukkig mee", zegt de zanger.

"Bereik ik hiermee nieuwe mensen, dan zal ik nog gelukkiger zijn. Zoals Eenzaam zonder jou van Will Tura zelf is, zo wil ik over twintig jaar ook een eigen repertoire hebben. Dat gaat voor mij bevredigender zijn dan wanneer mensen mij vragen om nogmaals Kumbaya my lord te zingen."

Op 8 maart 2013 start in De Roma in Borgerhout een bijbehorende tournee met een dertigtal optredens langs theaters en cultuurcentra in Vlaanderen. "Daarvoor zal ik vooral uit de nieuwe cd putten, aangevuld met repertoire dat daarbij aansluit. Voor alle duidelijkheid; de concerten met Roland Van Campenhout die ik in juni doe, staan hier helemaal los van."

GJ

Foto Bert Hulselmans

Nu in het nieuws