Politie voert 269 preventieve anti-inbraakcontroles uit in scholen

Print

Politie voert 269 preventieve anti-inbraakcontroles uit in scholen

Heist-op-den-Berg - De Heistse politie heeft maar liefst 269 preventieve anti-inbraakcontroles uitgevoerd tijdens de paasvakantie. Alle scholen werden extra in de gaten gehouden.
Door de vele schoolinbraken in de zomer en herfst van 2011 werd op de Zonale Veiligheidsraad van 8 december 2011 beslist om preventieve controles uit te voeren rond de schoolomgevingen in Heist-op-den-Berg tijdens de verschillende schoolvakanties. Deze controles werden ook opgenomen in het zogenaamde 'actieplan eigendomsdelicten' van 2012.

De beslissingen werden tijdens de paasvakantie nu ook in praktijk gebracht. "Inbraken in openbare gebouwen, woningen, handelspanden en bedrijven zijn één van de moeilijkste fenomenen met een lage pakkans. De lokale politie van Heist-op-den-Berg heeft daarom de voorbije twee weken extra inspanningen geleverd om mee een oogje in het zeil te houden wat potentiële inbraken in de onderwijsinstellingen betreft. In totaal hebben we 269 preventieve controles rondom en in de nabije omgevingen van scholen in Heist-op-den-Berg gedaan. We controleerden ramen, deuren, verlichting, enzovoort. Er werden in totaal 22 uren aan besteed", zegt communicatieverantwoordelijke Kirsten Truyens.

Nadien werden de achttien directies van de scholen aangeschreven met een overzicht van deze politionele activiteiten. Daarnaast voerde de lokale politie enkele gerichte acties om potentiële inbrekers op te sporen.

De inspanningen lijken resultaat te hebben. "Na die inbrakengolf zijn er geen inbraken meer genoteerd in de Heistse scholen. Vaak zijn zulke reeksen het werk van rondtrekkende daderbendes. Eens ze weg zijn, stopt de golf. Met deze actie willen we de scholen ook in de toekomst inbraakvrij houden", zeggen politiechef Luc Geens en schepen van Onderwijs Eric Verbist (CD&V).

Bert Provoost

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio