Gilbert: "Conditie elke dag beter"

Gilbert: Conditie elke dag beter

Gilbert: "Conditie elke dag beter"

Print
BMC hield dinsdag een korte verkenning op het vernieuwde parcours van de Waalse Pijl. Philippe Gilbert, winnaar van vorig jaar, komt stilaan terug op niveau. "Ik ben nog niet 100 procent, maar mijn conditie verbetert met de dag."

Gilbert maakte samen met enkele ploegmaats, onder wie Greg Van Avermaet, een tocht van 60 kilometer op het parcours, waarin ze de Muur van Hoei tweemaal beklommen.

"Ik ben tevreden na de Amstel Gold Race van zondag. Mijn conditie bereikt stilaan weer het hoogtepunt, en dat zal me helpen om mij de volgende wedstrijden beter op de voorgrond te manifesteren", aldus de Belgische kampioen. "Ook mentaal zit alles goed. Ik kan enkel tevreden zijn met een goed resultaat."

"Het nieuwe parcours speelt in de kaart van de vluchters, ze kunnen vroeg ontsnappen en voorop blijven. Er kunnen zelfs meer renners gezamenlijk aan de slotklim beginnen, wat niet noodzakelijk in mijn voordeel is. Katusha kan een sterke ploeg aan de start brengen met jongens als Oscar Freire en Joaquin Rodriguez. Voor mij zijn zij de grote favoriet, zeker op een aankomst als deze."

Gilbert werd zondag tijdens de Amstel Gold Race luid aangemoedigd door zijn familie en fans, die woensdag en zondag ongetwijfeld opnieuw massaal aanwezig zullen zijn. "Ze steunen mij altijd, zelfs als het niet loopt zoals het moet. Op deze mensen kan ik rekenen, en de rest maakt niet uit."

Belga

Foto Photo News

Meer sportnieuws