Vanendert: "Opletten voor nieuwe finale Waalse Pijl"

Vanendert: Opletten voor nieuwe finale Waalse Pijl

Vanendert: "Opletten voor nieuwe finale Waalse Pijl"

Print
Jelle Vanendert (Lotto-Belisol) zag zondag nog een beresterke prestatie in de Amstel Gold Race bekroond worden met een tweede plaats. Woensdag volgt er met de Waalse Pijl al een nieuwe kans om zijn eerste klassieke winst te pakken. Dat verduidelijkte hij dinsdag tijdens de persconferentie van Lotto-Belisol in Gosselies.

"Er is niet alleen de Muur van Hoei", weet de Limburger. "De hertekende finale kan voor een andere wedstrijd zorgen. Niet zozeer de Côte d'Amay baart me zorgen. Veeleer de Côte de Villers-le-Bouillet die nieuw en bijzonder smal is. Ook de aanloop naar de Muur zelf is veranderd. Het wordt dus opletten en ik zal de hulp van andere jongens van de ploeg goed kunnen gebruiken."

"Ik kan niet ontkennen dat ik er na mijn zesde plaats van vorig jaar en na mijn tweede plaats van zondag veel van verwacht. Net zoals van Luik-Bastenaken-Luik overigens. Maar hier krijg ik wel andere tegenstanders dan op de Cauberg."

"De Muur is steiler en dus zullen Joaquin Rodriguez, zijn ploegmakker Daniel Moreno, Alejandro Valverde en Damiano Cunego zeker te duchten zijn. Maar ik heb vertrouwen. Sinds vorig seizoen ben ik sterker geworden. Bovendien heb ik nu een andere rol. Ik moet niet langer werken voor een ander maar mag zelf meeschuiven in de finale. Al die kleine zaken samen maken dat ik een grotere renner geworden ben."

Foto Photo News

MEER SPORTNIEUWS