Clijsters past voor Roland Garros

Clijsters past voor Roland Garros

Clijsters past voor Roland Garros

Print
Kim Clijsters (WTA-41) geneest trager dan verwacht van de heupblessure die ze eind maart in Miami opliep en kan daardoor niet aantreden op het WTA-toernooi in Madrid en Roland Garros, het hoogtepunt van het gravelseizoen.

De Limburgse kan pas over een drietal weken opnieuw beginnen trainen en wil zich in Rosmalen (17 juni) voorbereiden op Wimbledon (25 juni) en de Olympische Spelen (vanaf 28 juli). Dat meldde Golazo dinsdag.

"Het is doodjammer dat ik me niet een laatste keer op gravel kan bewijzen," aldus een teleurgestelde Clijsters. "Maar mijn huidige fysieke paraatheid laat me niet toe om optimaal klaar te zijn voor Roland Garros. Ik kijk er wel naar uit om een langere voorbereiding te kunnen inplannen voor het unieke grasseizoen met Wimbledon en de Olympische Spelen als hoofddoelen."

De voormalige nummer één van het vrouwentennis liep in Miami een kleine spierscheuring in de rechterheup op. Volgens de eerste diagnose ging ze ongeveer vier weken buiten strijd zijn en zou ze nog op tijd fit geraken voor het graveltoernooi in Madrid, als ultieme voorbereiding op Roland Garros. Uiteindelijk bleek de blessure toch ernstiger dan verwacht, waardoor extra rust noodzakelijk is.

De 28-jarige Clijsters is aan haar laatste tennisseizoen uit haar carrière bezig. Dit jaar werd ze nog niet gespaard van het nodige blessureleed. In januari liep ze al een heupblessure op tijdens het toernooi van Brisbane en enkele weken later hield een enkelblessure haar langere tijd van de tenniscourts.

Foto Photo News

Meer sportnieuws