"Antwerpen hoort een topclub te hebben"

Antwerpen hoort een topclub te hebben

"Antwerpen hoort een topclub te hebben"

Print
Adrie Koster, vanaf juni nieuwe trainer van Beerschot A.C., heeft zin in het nieuwe seizoen. Hij wil beter doen dan de elfde plaats van dit jaar. "We mogen daar niet tevreden mee blijven, we moeten elk jaar verbeteren. Er is wel flink wat werk voor de boeg, maar ik wil mijn nek daar zeker voor uitsteken."

Koster: "De visie van Beerschot sluit aan bij de mijne. Ik vergelijk Antwerpen met steden als Amsterdam en Rotterdam. Het is een hele grote stad en bij zo'n grote stad hoort een topclub."

De Nederlander staat op het veld bekend als een aanvaller. "Je bent natuurlijk altijd afhankelijk van je spelersmateriaal, maar het 4-3-3 spel is nu eenmaal mijn stokpaardje. De intentie is dus om te kijken of we daar naartoe kunnen werken. Is dat niet het geval, dan vinden we wel iets anders."

Met de saneringen binnen de club heeft Koster weinig problemen. "Het draait om het voetbal, dat is de essentie. Ik wil in de eerste plaats mijn visie hier verkondigen en dan is het een kwestie van stappen nemen om er het maximale uit te halen."

LDIN

Foto Belga

Meer voetbalnieuws