Vijf jaar cel geëist voor moordpoging

Vijf jaar cel geëist voor moordpoging

Vijf jaar cel geëist voor moordpoging

Print
Beveren-Waas - Kurt I. (40) uit Melsele hangt vijf jaar cel boven het hoofd voor poging tot moord. Hij trok vorig jaar met een pistool naar de woning van de nieuwe vriendin van zijn ex in Zandhoven. De vrouwen konden hem echter overmeesteren. De zaak is dinsdag behandeld voor de Antwerpse strafrechter.

Kurt en Conny M. leerden elkaar kennen op het werk. Hij verbrak een relatie van negen jaar om bij haar te kunnen zijn. Ze waren volgens hem drie maanden samen toen zij er in juni opeens zonder enige uitleg een punt achter zette. Conny ging vervolgens bij Nancy S. wonen, met wie ze een relatie begon. Ze ontkent echter dat ze ooit samen was met Kurt.

De beklaagde ging op 30 juli met een geladen pistool naar hun woning. Toen Nancy open deed, richtte hij meteen het wapen op haar. De vrouw duwde zijn arm weg en er ontstond een schermutseling. Conny verwondde hem daarbij met een mes. Het pistool ging af, maar niemand raakte gewond. Kurt gaf het wapen aan Conny en reed terug naar huis, waar hij gearresteerd werd.

Volgens de procureur werd dankzij het kordate optreden van de vrouwen een drama vermeden. Kurt werd een dag later vrijgelaten op voorwaarde dat hij geen contact met hen zocht. Hij bleef hen echter telefonisch lastig vallen en maakte ook een profiel met hun gegevens aan op een sekswebsite. Hij belandde daardoor terug achter de tralies.

Zijn advocaat betwistte de intentie tot doden en de voorbedachtheid en vroeg een herkwalificatie naar opzettelijke slagen en verwondingen. De vrouwen eisen 31.000 euro schadevergoeding. Vonnis op 15 mei.

Archieffoto HVG

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio