Alles of niets voor roeier Tim Maeyens in Luzern

Alles of niets voor roeier Tim Maeyens in Luzern

Alles of niets voor roeier Tim Maeyens in Luzern

Print
Roeier Tim Maeyens gaat in het Zwitserse Luzern op zoek naar een ticket voor de Olympische Spelen in Londen. De skiffeur werd vier jaar geleden vierde op de Spelen in Peking.

De 30-jarige Maeyens mikt op een derde deelname aan de Olympische Spelen, en hoopt daarom van 20 mei tot 23 mei zijn favorietenrol waar te maken in het Zwitserse Luzern, de laatste afspraak voor de Spelen in Londen.

"Het doel is in de top drie te eindigen", vertelde de Bruggeling dinsdag in Willebroek. "Van alle deelnemers heb ik de beste tijd, maar ik ben nog niet gekwalificeerd voor Londen. Tijdens de wereldbekermanche in augustus moest ik top-12 halen, maar door pech met de loting eindigde ik toen als vierde in mijn reeks, een plaats die net geen recht gaf op een olympische selectie."

Daarom vestigt Maeyens nu al zijn hoop op de wedstrijden in Zwitserland. "Alles is mogelijk, het is alles of niets. Als ik in een slechte vorm verkeer of ziek word, valt alles in het water. Hoe dan ook kan ik wel om met soortgelijke situaties. Acht jaar geleden wist ik mij in gelijkaardige omstandigheden te kwalificeren voor Athene."

Maeyens werkte in vier jaar met vijf coaches. Mede daarom heeft de Vlaamse roeiliga besloten een opleiding te zullen aanbieden aan roeiers om op termijn elitetrainer te kunnen worden. Zowel Tim Maeyens als Annick De Decker hebben laten weten interesse te hebben in de cursus.

Foto Belga

Meer sportnieuws