Essen leert composteren

Print
Essen - **
*De gemeente Essen opent haar nieuwe compostdemonstratieplaats op het containerpark voor het publiek. Kom op zaterdag 21 april om 11.00 uur genieten van een hapje en een drankje en leer tegelijkertijd alles over composteren.
*

****

Op de compostdemonstratieplaats kan je verschillende compostsystemen in werking zien: een compostvat, compostbakken, enz. De compostmeesters zijn aanwezig om uitleg te geven. Daarnaast kan je kennismaken met het nieuwe materiaalhuisje bezichtigen, dat door de gemeentediensten werd vervaardigd uit hout met het PEFC-label. Hierdoor dragen ze bij tot een duurzaam bosbeheer, waarbijselectief wordt gekapt (enkel die bomen die echt bruikbaar zijn).Bovendien kan je er het *composttoilet *bewonderen. Dit ecologisch toilet werkt zonder water en chemicaliën en is volledig reukloos. Hierdoor besparen ze veel op drinkwater en afvalwater.

Bezoekers kunnen er *tussen 11.00 en 15.00 uur* een compostvat of --bak kopen aan heel voordelige prijzen: voor een compostvat betalen ze 10 euro en voor een compostbak 25 euro per stuk.

KrPe

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio