Cegeka wil kaap van 200 miljoen passeren

Print
Het informaticabedrijf Cegeka heeft vorig jaar een omzetverhoging gerealiseerd van 27% tot 198 miljoen euro. De Hasseltse groep was evenwel niet tevreden over zijn bedrijfswinst "die onder de verwachtingen bleef."

Cegeka is een onafhankelijke ICT-dienstverlener die zijn klanten helpt bij de opbouw van hun informatica-infrastructuur, de ontwikkeling van toepassingen en outsourcing. Het Limburgse bedrijf viert dit jaar zijn 20-jarig bestaan. De groep heeft de afgelopen jaren een sterke groei neergezet. Ook in 2011 gingen de cijfers in stijgende lijn. Een en ander is echter wél vertekend door de overname van enkele kleinere ondernemingen. Daaronder ANE uit Gent, DigiPoint uit Mechelen en het Luxemburgse Multidata. De autonome groei van Cegeka bedroeg evenwel nog altijd 20%. Enkele jaren geleden was er nog sprake van een mogelijke fusie/overname met/van RealDolmen. De operatie werd echter afgeblazen.

De verbetering van de rentabiliteit wordt dit jaar een absolute prioriteit. Volgens André Knaepen ligt het objectief op middellange termijn op een operationele marge van 10%. De resultaten voor 2011 bleven immers "onder de verwachtingen." Voor het lopende jaar worden betere cijfers verwacht. De kaap van de 220 miljoen euro is een van de bijkomende doelstellingen. Cegeka bouwt daarom zijn monitoring- en software-activiteiten in Roemenië verder uit.

Knaepen gelooft vooral sterk in Cegeka Ouitsourcing. "We hebben in dit opzicht een nieuw datacenter uitgebouwd met de meest moderne technische faciliteiten." Onlangs werd een langlopend contract afgesloten met de NIBC Bank.

Cegeka stelt vandaag meer dan 1.500 mensen te werk.

Marc BALDUYCK

Foto: Het nieuwe gebouw aan de Universiteitslaan in Hasselt

Foto Serge Minten