Vier jaar cel voor misbruik nichtje

Print
Brecht - De Antwerpse strafrechter heeft een 33-jarige man uit Brecht veroordeeld tot vier jaar cel en een terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank gedurende vijf jaar. Hij had zijn nichtje tussen haar 14 en 16 jaar herhaaldelijk aangerand en verkracht. De beklaagde zegt dat hij verliefd op haar was.

De feiten kwamen aan het licht nadat de beklaagde op 13 juni 2011 betrapt werd op het filmen van de borsten en schaamstreek van een vrouw op straat. Een controle van zijn gsm leverde tientallen soortgelijke filmpjes op, alsook seksueel getinte sms'jes met zijn 15-jarig nichtje.

Het meisje werd verhoord en uit haar verklaringen bleek dat hij haar het voorbije jaar op alle mogelijke manieren seksueel misbruikt had. Het was begonnen met enkele kussen en aanrakingen op de zetel bij zijn ouders thuis, maar het was al snel verder gegaan. Hij had haar ook aan allerlei perversiteiten onderworpen.

De beklaagde verklaarde tijdens het onderzoek dat hij verliefd was en dat alles voornamelijk op haar initiatief gebeurd was. Hij had er in april 2011 uiteindelijk zelf een punt achter gezet, nadat hij ontdekt had dat ze naaktfoto's naar andere jongens had gestuurd.

De beklaagde liep in het verleden al vier veroordelingen op voor openbare zedenschennis, belaging, bedreigingen en misbruik van vertrouwen. Hij moet zijn nichtje een voorlopige schadevergoeding van één euro betalen.

Belga

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio