Advocaten zijn kopmannen Mechelse N-VA

Print

Advocaten zijn kopmannen Mechelse N-VA

Mechelen - Advocaat Marc Hendrickx, Vlaams parlementslid en gemeenteraadslid, is zoals verwacht lijstrekker voor N-VA in Mechelen. Zijn confrater Wim Jorissen (foto onder), die ook docent is aan Lessius Hogeschool, duwt de lijst.
N-VA is de laatste partij die vandaag haar kopmannen voor de gemeenteraadsverkiezingen bekendmaakt. Na publicatie van de eerste geruchten gisteren kreeg uw krant zonet bevestiging van de namen. Nummer twee is een vrouw, Katleen Den Roover, en gedeputeerde Bart De Nijn staat derde op de lijst. Hij zal ook een prominente plaats innemen op de lijst voor de provincieraadsverkiezingen.

Wim Jorissen was van 1982 tot 1996 al eens gemeenteraadslid in de Dijlestad, achtereenvolgens voor de Volksunie, als onafhankelijke en voor de CVP. Momenteel is hij voorzitter van Unizo, maar door zijn kandidaatstelling als lijstduwer laat hij zich vervangen door een voorzitter ad interim. Zijn ambitie is duidelijk. "Wij willen de grootste partij van Mechelen worden. En dan leg ik de nadruk op partij, en geen lijst zoals de stadslijst die eigenlijk uit drie partijen bestaat", zegt Jorissen.

Met N-VA wil hij zich inzetten voor een stevig economisch beleid. "En niet op een beleid waarbij bepaalde doelgroepen subsidies krijgen omdat ze tot het kiespubliek behoren, zoals nu gebeurt met sp.a in de coalitie. Ik heb het altijd gezegd, en ik blijf dat herhalen: het beste beleid ooit werd in Mechelen gevoerd in de periode 2000-2006." Toen vormde VLD-VU-alliantie van burgemeester Bart Somers een coalitie met CD&V en Groen!

Lees meer in de woensdagkrant van Gazet van Mechelen.SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio