Informatiecampagne in plaats van verplichte cardiotest

Informatiecampagne in plaats van verplichte cardiotest

Informatiecampagne in plaats van verplichte cardiotest

Print
Er komt dan toch geen verplichte cardiotest voor jonge voetballers. De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) kiest voor een informatiecampagne.

"Er komt géén verplichte cardiotest voor jonge voetballers", zegt bondsdokter Kris Van Crombrugge dinsdag in een krant van De Persgroep. "Maar we willen wel begin volgend seizoen uitpakken met een groots opgezette sensibiliseringscampagne, waarmee we elk van de 400.000 voetballertjes in dit land willen overtuigen om een cardiotest te ondergaan."

De ouders moeten voor de keuring bij een sportdokter 50 tot 60 euro neertellen. "Om die kosten deels te dekken, is de voetbalbond momenteel op zoek naar privésponsors of overheidspartners die een financieel steentje willen bijdragen. Uiteindelijk hopen we met de campagne zeker 300.000 voetballertjes tot een cardiotest te bewegen", aldus Van Crombrugge.

De KBVB ziet af van een verplichte cardiotest omdat de organisatie vreest voor een averechts effect. "Als zelfs piepjonge voetballertjes een verplicht hartonderzoek moeten ondergaan, is de kans reëel dat ouders zelfs recreatief voetbal als een onveilige sport beschouwen en hun kinderen liever thuis houden. Wat ook niet de bedoeling is, want sporten is nog altijd stukken gezonder dan thuis voor tv of computer te zitten", besluit de bondsdokter.

Foto TP

Nu in het nieuws