Polsstoklegende Isinbayeva: "Nog twee jaar en ik stop"

Polsstoklegende Isinbayeva: Nog twee jaar en ik stop

Polsstoklegende Isinbayeva: "Nog twee jaar en ik stop"

Print
Polsstokspringster Yelena Isinbayeva (foto) zet in 2014 een punt achter haar carrière. Voor het zover is, wil de 29-jarige Russin op de Olympische Spelen in Londen een derde opeenvolgende gouden medaille winnen én hoopt ze het record van Sergey Bubka te verbeteren. Die verbrak liefst 35 keer een wereldrecord. De teller van Isinbayeva staat op 30.

In een interview met Laureus.com, een website gelinkt aan de prestigieuze Laureus World Sports Awards, zegt Isinbayeva dat ze in Londen alleen zichzelf kan verslaan. Haar moeilijke periode uit 2010 ligt helemaal achter de rug.

Opnieuw nummer 1

"Mijn belangrijkste tegenstander wordt mezelf. Ik weet hoe hoog ik kan springen en dat die hoogte voor mijn concurrentes bijna onmogelijk te halen is. Ik kijk met vertrouwen uit naar de Spelen. Mijn zege op het WK indoor in Istanboel en mijn indoorwereldrecord in Stockholm bevestigen dat ik opnieuw het nummer 1 ben. Een heerlijk gevoel."

Isinbayeva verbeterde in haar rijke loopbaan al 30 keer een wereldrecord. Haar huidige record in de buitenlucht bedraagt 5,06m. "Mijn coach zegt dat ik het potentieel heb om 5,10m te springen. Dus dat ga ik proberen", zegt de Russin, die nog vijf wereldrecords verwijderd is van de legendarische Sergey Bubka. "Sergey was een rolmodel en een ster. Hopelijk raak ik aan 36 WR's. Ik heb het in mij."

Stoppen in 2014

In 2014 bergt Isinbayeva de polsstok evenwel definitief op. "Nog twee jaar en ik stop. Een competitie op training voorbereiden wordt elk jaar zwaarder en uiteraard veroudert ook mijn lichaam."

Foto PhotoNews: Isinbayeva wint goud op de Olympische Spelen in Peking.

Meer sportnieuws