Schilde organiseert infoavond over preventief middel tegen woninginbraken : Selecta DNA

Print
Schilde - De gemeenten Malle, Zoersel, Schilde en Brecht, die samen de politiezone Voorkempen vormen, lanceren een nieuw preventief middel tegen woninginbraken: Selecta DNA (SDNA). Dit is een onzichtbaar middel waarmee je waardevolle spullen kunt markeren. De onzichtbare stof bevat een uniek nummer dat ervoor zorgt dat de politie na een inbraak de teruggevonden spullen snel aan de rechtmatige eigenaar kan teruggeven. Inbrekers lopen een forser risico om tegen de lamp te lopen.
SDNA is vooral bedoeld om dieven af te schrikken. Het risico voor dieven en helers wordt door de markering groter, want gemarkeerde goederen kunnen moeilijk doorverkocht worden. De politie zoekt bovendien met UV-lampen actief naar sporen van SDNA. Het unieke nummer van iedere SDNA-kit wordt opgeslagen in een beveiligde database. Alleen de gebruiker en de politie hebben toegang tot die database. Waar is SDNA verkrijgbaar?

Een Selecta DNA-pakket kost 65,50 EUR (inclusief leveringskosten). Een pakket bestaat uit een potje SDNA-markering waarmee je ongeveer 50 spullen kan markeren, een aanbrengspatel, een setje stickers en een UV lampje. Een SDNA-pakket kopen kan via de website www.sdna.be (klik op “Direct bestellen”). Let op! De website geeft aan dat een SDNA 50/Homepakket meer kost. Inwoners van de provincie Antwerpen krijgen echter een korting. Geef aan het einde van het bestelproces dus de promotiecode ‘provant’ in om je pakket te verkrijgen aan 65,50 EUR!

Infoavond op 17 april 2012 om 20 uur Schilde organiseert op dinsdag 17 april om 20 uur in het Dorpshuis, Kerkstraat 22 in ’s-Gravenwezel, een infomoment voor alle inwoners en geïnteresseerden. De politie en de firma SDNA geven daar meer informatie over het nut van SDNA, hoe SDNA te gebruiken, de acties die de politie zal ondernemen, inhoud van een setje, hoe de database te gebruiken,… Alle aanwezigen krijgen ook de mogelijkheid om een pakketje aan te kopen. SeRu

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio