27ste Nacht van de Blues

27ste Nacht van de Blues

27ste Nacht van de Blues

Print
Wuustwezel - Al 27 jaar lang is op 30 april Wuustwezel de blueshoofdstad van België met de Nacht van de Blues. De acht Booze Brothers knutselden weer een mooi bluesprogramma in elkaar voor hun jaarlijkse muzikale hoogdag. Er werd niet afgeweken van de traditionele succesformule: een kleinschalig en gezellig festival met een internationaal kwaliteitsprogramma.
Het Gentse duo Scrappy Tapes opent het feest. "Scrappy Tapes zorgt voor een uur vettige rauwe blues, enkel met gitaar drum en zang. Blackberry & Mr Boo-hoo doen het dan weer met gitaar, mondharmonica, zang en met de voeten aangedreven houten 'stompboxes'. Met een forse dosis energie erbij spelen deze Fransmannen een mix van blues, rock and roll, en folk", vertelt Booze Brother Patrick De Ruysscher. Dan volgt een première voor de lage landen. "Trampled Under Foot is al geruime tijd een grote naam in de Amerikaanse blueswereld. Twee jaar geleden wonnen ze de 'international blues challenge' voor jonge bands en recent kregen ze niet minder dan drie nominaties voor de prestigieuze Blues Music Awards.

De nacht wordt afgesloten met een feestelijk eerbetoon aan Hound Dog Taylor. Deze meester van de 'vettige slide' is al meer dan dertig jaar in de blueshemel. Onze nationale bluestrots Lightnin' Guy besloot een speciaal project te wijten aan zijn grote voorbeeld. In dezelfde bezetting en op dezelfde complexloze en begeesterende wijze brengt hij enkel klassiekers van 'The dog'."

Info: www.boozebrothers.be.

An Van den Ouwelant
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio