Politie dreigt met staking wegens stakende cipiers

Politie dreigt met staking wegens stakende cipiers

Politie dreigt met staking wegens stakende cipiers

Print
De vakbond VSOA Politie waarschuwt voor acties als de cipiers opnieuw het werk neerleggen. Dat zegt ondervoorzitter Vincent Houssin. De vakbond dreigt met een stakingsaanzegging. Het NSPV is wel bereid stakende cipiers te vervangen.

Als de cipiers staken, worden hun taken waargenomen door agenten. Die lieten in het verleden al vaker verstaan niet meer te willen inspringen tijdens de vele stakingen. "Het slokt een pak aan capaciteit op, terwijl wij al volk te weinig hebben om onze eigen taken te vervullen", zegt Houssin.

"We merken dat de onderhandelingen tussen de cipiers en minister van Justitie Annemie Turtelboom niet goed verlopen, als opnieuw opgeroepen worden voor minimumdienst gaan we daar niet op reageren", vervolgt die. Mochten dan toch agenten opgevorderd worden, gaat de VSOA Politie opnieuw een stakingsaanzegging indienen.

Het Nationaal Syndicaat voor Politie- en Veiligheidspersoneel (NSPV) volgt die redenering niet. "We vinden de acties van de cipiers gerechtvaardigd. Het zou ongepast zijn om niet voor hen in te springen", zegt Gert Cockx van NSPV.


Foto: Belga

Nu in het nieuws