Vandalisme aan nieuwe kapel Onze-Lieve-Vrouw van de Schelde

Print
Temse - Vandalen hebben de offerblok van de nieuwe kapel Onze Lieve Vrouw van de Schelde vernield. In het verleden werd de kapel ook al in brand gestoken.
Het gebouw op de Scheldedijk tussen Temse en Steendorp werd nog maar pas in september plechtig ingezegend. Drie maanden daarvoor werd de oude kapel door vandalen overgoten met benzine en platgebrand. Bezieler van de kapel Frans Tusschans slaagde erin om een nieuw gebouw op trekken, maar moest maandagochtend vaststellen dat er opnieuw vernielingen waren aangericht.

"Vandalen hadden het slot van de offerblok vernield en de kist proberen open te trekken", vertelt hij. "De offerblok werd op maat gemaakt van de kapel en moet nu worden hersteld. Dat zal heel wat tijd in beslag nemen. Het vandalisme houdt maar niet op."

Volgens Tusschans waren de daders ook op geld uit. "Men moet gedacht hebben dat er grote sommen in de offerblok zitten", legt hij uit. "Maar dat is niet het geval. In de kist zit hoogstens een euro of vijf. De munten worden in de kist gestopt door mensen die een kaarsje laten branden aan de kapel. Ik zorg er bovendien voor dat de offerblok elke week wordt leeggemaakt."

Bert Foubert
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio