Rieder niet langer advocaat van Pierre S.

Rieder niet langer advocaat van Pierre S.

Rieder niet langer advocaat van Pierre S.

Print
In de zaak van de kasteelmoord wil verdachte Pierre S. een nieuwe advocaat. Hij wordt niet langer verdedigd door meester Hans Rieder. S. meldde dinsdagmorgen aan de voorzitter van de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling dat hij zichzelf niet wilde verdedigen voor de KI. De beslissing over de verlenging van zijn aanhouding wordt uitgesteld naar dinsdag 24 april.

De drie verdachten, dokter G., zijn zoon en Pierre S. uit Aalter, kregen twee weken geleden van de Brugse raadkamer te horen dat ze in het belang van het onderzoek drie maanden langer in de cel moeten blijven. Ze gingen alle drie in beroep tegen de beslissing, waardoor de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling zich moet uitspreken over hun verdere aanhouding.

Het advocatenkantoor van Hans Rieder liet dinsdagmorgen echter aan de voorzitter van de KI weten dat het geen opdracht meer heeft om S. te verdedigen. Het is nog niet duidelijk waarom de samenwerking beëindigd werd en wie het initiatief daartoe nam.

Pierre S. was dinsdag aanwezig op de KI en koos er niet voor om zichzelf te verdedigen. Hij zal op 24 april verschijnen voor de KI met een nieuwe advocaat. Wie Rieder opvolgt, is nog niet bekend.

Vrijlating

De advocaten van vader en zoon G. hebben opnieuw aan de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling gevraagd om hun cliënten in voorlopige vrijheid te stellen. De KI beslist dinsdagnamiddag over hun verdere aanhouding.

Nadat ze eerder al opgepakt werden voor verhoor, zitten de drie verdachten sinds 16 februari in de gevangenis. Op een stuk grond van Pierre S. in Sint-Maria-Aalter, werd op 17 februari het lijk van de vermiste Stijn Saelens aangetroffen.

Nu in het nieuws