Gendercake verklapt geslacht van baby

Print

Gendercake verklapt geslacht van baby

Na de babyborrel en de babyshower is er nu de gendercake. Niet meer de echo, maar de kleur van de vulling van een biscuit verklapt het geslacht van de baby.

De bakrage kent geen grenzen meer. Vanuit de Verenigde Staten komt ons nu de 'gendercake-party' toegewaaid. In de puurste zin van het woord, is het de bedoeling dat aanstaande ouders op twintig weken zwangerschap een echo laten maken. De gynaecoloog verklapt niet meteen of ze een jongen of een meisje verwachten, maar stopt de uitslag in een gesloten omslag. De ouders vertrekken met de omslag naar de bakker die vervolgens een biscuit met een roze of een blauwe vulling bakt.

Feestelijk

Tijdens een feestelijk moment, liefst met de toekomstige peters en meters erbij, snijden de ouders de gendercake aan, om dan naargelang de kleur verrukt "Hoera, een jongen!" of "Hoera, een meisje!" uit te roepen.

In Nederland zijn er al tal van taartenwinkels en bakkers die de gendercake op de bestellijst hebben staan. En als het in Nederland regent, druppelt het in Vlaanderen.

"Klopt", reageert Vanessa Van Laer van De Taartenwereld in Pulle, die op bestelling al enkele gendercakes moest bakken. "Persoonlijk heb ik die gesloten omslag-toestanden nog niet meegemaakt. Meestal gaat het om toekomstige ouders die zelf het geslacht van hun ongeboren baby net vernomen hebben via de gynaecoloog. Ze zoeken een originele manier om het aan hun ouders of familie te laten weten. In plaats van een roze sokje af te geven, laten ze een gendercake bakken. Het verrassingsmoment, als het mes het glazuur doorboort en de kleur zichtbaar wordt, is naar het schijnt heel plezant."

Op internetforums voor aanstaande ouders, zoals ZappyBaby. be, worden druk gendercake-ervaringen uitgewisseld. En op YouTube staan tienduizenden - vooral Amerikaanse - video's van 'gender cake parties'.

Kristin Matthyssen

Foto Wim Hendrix

MEEST RECENT