Kleuters tijdje geëvacueerd door gaslek

Print

Kleuters tijdje geëvacueerd door gaslek

Duffel - In Duffel is dinsdagochtend een kleuterschool geëvacueerd door een gaslek. In totaal werden zo'n honderd mensen geëvacueerd. Rond 11.30 uur was het gaslek gedicht en werd de omgeving weer vrijgegeven.

De brandweer werd rond 8.40 uur op de hoogte gebracht van het gaslek. De hele buurt werd uit voorzorg ontruimd in een straal van 200 meter. 63 kleuters en vier juffen moesten het kleuterschooltje verlaten en werden naar de lagere school in de Mijlstraat gebracht. Ook zo'n dertig bewoners uit de omgeving werden geëvacueerd en opgevangen door familie en vrienden.

Het gaslek ontstond door werken in de buurt. Arbeiders raakten een middenleiding bij boringen op de hoek van de Wandelingstraat met de Mijlstraat, in de wijk Blauwenhoek. Zowel de brandweer als Eandis kwamen ter plaatse om het probleem op te lossen.

Het lek kon sneller dan verwacht gedicht worden. Rond 11.30 uur werd de omgeving opnieuw vrijgegeven. Zo'n 25 kleuters gingen terug naar school, de rest werd opgehaald door familie.

Foto's SVH

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio