Gratis tulpen al in bloei

Gratis tulpen al in bloei

Gratis tulpen al in bloei

Print
Berendrecht-Zandvliet-Lillo - De tulpen bloeien momenteel al in Berendrecht en Zandvliet. Op het einde van de maand worden er 160.000 bloemen geplukt en gratis uitgedeeld. Velen maken zich daarom zorgen dat alles tegen dan is uitgebloeid.

Niemand kan naast de fleurige tulpenvelden zien. In hun veelkleurige pracht onderstrepen zij het belang dat het district Berendrecht-Zandvliet- Lillo dit jaar hecht aan de tulp.

Het hoogtepunt van dat tulpenjaar is zondag 29 april. Dan kunnen de bewoners van Antwerpen gratis tulpen plukken aan de Bomenbank in Berendrecht. Maar het duurt nog twee volle weken voor het zover is. Omdat de tulpenvelden nu al mooi in kleur staan, vragen veel polderbewoners zich bezorgd af of die kleurenpracht het nog wel twee weken volhoudt.

Geen paniek

Districtsburgemeester Marcel Bartholomeeussen (sp.a) informeerde bij specialisten. Hij kreeg er te horen dat de natuur gewoon haar ding doet. “Er werden zowel vroeg- als laatbloeiers geplant. Enkele weken geleden was het lekker lentewarm en dat deed de tulpen goed. Maar de voorbije paasvakantie kenden we opnieuw vorst aan de grond en kregen we koude en veel regen. Die weersomstandigheden remden dan weer de tulpengroei”, aldus Marcel Bartholomeeussen.

“De tulpenkenners verzekerden ons echter dat er meer dan voldoende bollen zijn geplant om op het einde van de maand gul prachtige tulpen te kunnen uitdelen. Het is mogelijk dat de eerste bloemen er iets minder fris zullen bijstaan, maar dat wordt dan ruimschoots goedgemaakt door de laatbloeiers.” Tulpenliefhebbers die erop uit zijn een mooie lenteboeket te krijgen, moeten zich niet ongerust maken.

Erik Vandewalle

Foto: JVDP

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio