360 fophondendrollen in Edegemse straten

360 fophondendrollen in Edegemse straten

360 fophondendrollen in Edegemse straten

Print
Edegem - Steeds meer baasjes ruimen de uitwerpselen van hun hond niet op. Voor de gemeente is de maat vol. Met opvallende hondendrollen en vlaggetjes wil ze de aandacht vestigen op dit probleem.

"Wij kregen heel veel klachten van buurtbewoners en ook van de jeugdbewegingen", zegt schepen van Leefmilieu Wim Verrelst. "Het is niet fijn voor spelende kinderen als ze constant moeten zien waar ze stappen."

Na een rondvraag in de buurt blijkt het te gaan om een harde kern hondenbezitters die pertinent weigeren om de uitwerpselen van hun hond op te ruimen. "Die mensen willen we wakker schudden", zegt burgemeester Koen Snyders.

De komende anderhalve week liggen dus op enkele bekende plaatsen in Edegem fopdrollen in fluo. Op de drollen kleeft onderaan een boodschap waarmee de inwoners van Edegem kans maken om iets te winnen. Wie een drol vindt, mag die naar het gemeentehuis brengen.

Daarnaast zijn er ook nog vlaggetjes met een boodschap beschikbaar die u in achtergelaten hondenpoep kunt prikken. "We hebben gekozen voor de zachte weg, maar er schuilt wel een harde boodschap achter", zegt Wim Verrelst. "Onze gemeentewachten houden een oogje in het zeil en wie nu nog betrapt wordt, krijgt een boete die kan oplopen tot 250 euro."

Er liggen 360 drollen in heel Edegem.

EVDI

Foto Jan Van der Perre

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio