Brys niet langer onomstreden bij Malinwa

Brys niet langer onomstreden bij Malinwa

Brys niet langer onomstreden bij Malinwa

Print
Er zit ruis op de lijn tussen KV Mechelen en Marc Brys. Voorzitter Johan Timmermans laat zich de jongste weken steeds kritischer uit over zijn trainer en hekelde zaterdag, na de 2-1-zege tegen OH Leuven, het te lang uitblijven van de verjonging van de ploeg.

KV eist verjonging

Het kan verkeren. Wat zaterdagavond nog een leuk hoogtepunt leek – het mooie doelpunt van de 18-jarige Wannes Van Tricht tegen OH Leuven – mondde uit in een uitbarsting van een sluimerend ongenoegen binnen de club. Het bestuur maakt zich zorgen over de gemiddelde leeftijd van de ploeg, die jaar na jaar stijgt. Op de vraag van Sporza wat hij van de prestatie van Van Tricht vond, antwoordde Timmermans: “Wij hadden die jongen veel eerder in de ploeg verwacht. En dat geldt ook voor Jonas Laureys.”

Sportief directeur Fi Vanhoof, die eveneens vindt dat de kern jonger moet, voerde hierover vorige week gesprekken met Brys. "Wij hebben een verschillende visie op play-off 2: Brys wil die winnen, wij zouden graag hebben dat hij jonge spelers de kans geeft", zegt Van Hoof.

Van Veldhoven?

Hoewel hij veel inspanning eist van zijn spelers, staat de spelersgroep nog grotendeels achter zijn coach. Wat een eventuele trainerswissel minder onwaarschijnlijk maakt, is de aanwezigheid van Harm van Veldhoven op de markt. Van Veldhoven, die zijn contract bij Roda JC niet verlengde, valt in de Mechelse smaak. Het is geen toeval dat de ex-Beerschottrainer momenteel aan Malinwa gelinkt wordt, zeker omdat hij Lierse – KV bijwoonde. "Wat mij betreft staat Brys niet ter discussie", zegt Van Hoof echter.

Brys: "Geen commentaar"

Marc Brys gaf gisteren geen commentaar op de kritiek aan zijn adres. “Ik ga niet in die val trappen”, klonk het. “Ik zal reageren op de gepaste moment en via de geijkte wegen.”

ST

Foto Gmax
Johan Timmermans en Marc Brys bij diens aanstelling als coach

Meer voetbalnieuws