"40.000 belastingbetalers hebben recht op degelijk openbaar vervoer"

Print

40.000 belastingbetalers hebben recht op degelijk openbaar vervoer

Heist-op-den-Berg - Vandaag vindt er een gesprek plaats tussen de gemeente en De Lijn over gedeeltelijke afschaffing van lijn 160.In Heist willen ze alles doen om de vervoersmaatschappij op andere gedachten te brengen.
De vertegenwoordigers van De Lijn zakken naar het Heistse schepencollege af om hun plannen met lijn 160 openlijk te bespreken. Die busdienst rijdt van Heist via Heist-Goor, Zonderschot, Booischot, Pijpelheide en Begijnendijk naar Aarschot. De Lijn weet al dat ze tegenstand kunnen verwachten, want de aangekondigde wijzigingen liggen in Heist zwaar op de maag. "Wij vinden dat de 40.000 belastingbetalers van Heist recht hebben op degelijk openbaar vervoer. Er zijn kleinere steden met minder inwoners die veel betere verbindingen hebben. Dat is niet correct", argumenteert schepen van Verkeer Carl Verelst (CD&V).

De Lijn wil enkel nog tijdens de spitsuren rijden. Tijdens de daluren is er enkel een belbus die op afspraak rijdt. "Dat is volgens ons geen volwaardig alternatief. Wie van Pijpelheide 's maandags naar de markt wil, moet dan op voorhand een afspraak maken", aldus Verelst nog.

Of de dwingende vraag van de gemeente aan De Lijn enige zoden aan de dijk zal zetten, zal pas binnen enkele weken of maanden blijken. De nieuwe regeling zou ingaan vanaf 1 september.

Lees meer in de dinsdagkrant van Gazet van Antwerpen.

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio