Celebs

"Sonja Kimpen heeft een stemprobleem"

Print

Sonja Kimpen heeft een stemprobleem

Sonja Kimpen heeft problemen met haar stem. Dat is de conclusie van de VRT-stemcoach Bernadette Timmermans in het radio 1-programma Peeters & Pichal.

"Sonja ademt moeilijk, ik heb met deze dame te doen. Ze heeft moeite om te spreken. Het zou me niet verbazen als ze 's avonds of 's middags pijn had aan haar stem."

Sonja Kimpen ontkent de problemen. "Ik was als kleuter al hees. Die typische stem zit in de familie. Mijn vader, mijn zoon, mijn broer: ze klinken allemaal hees. Ik geef wel toe dat ik mijn stem vroeger verkeerd gebruikte. Ik ben logopedie gaan volgen omdat ik mijn stem forceerde, wat typisch is voor leerkrachten lichamelijke opvoeding. Ik gaf aerobic voor zalen van honderd mensen, zonder micro maar wel op muziek. Als docent aan het Hoger Instituut Kinesitherapie heb ik mijn stem ook geforceerd: ik gaf les in sporthallen en zwembaden voor grote groepen."

"Stemcoaching zou onderdeel van elke lerarenopleiding moeten zijn; Een keer ben ik geopereerd aan een cyste op mijn stembanden, maar dat was een geluk bij een ongeluk. Omdat ik drie maanden kon herstellen, heb ik bij VTM auditie kunnen doen voor 'Je bent wat je eet'", vertelt Kimpen aan een krant van Corelio.

Photo News

NIET TE MISSEN