Bob Maesen kondigt afscheid van kajak aan

Bob Maesen kondigt afscheid van kajak aan

Bob Maesen kondigt afscheid van kajak aan

Print
Bob Maesen (foto) kondigt vandaag het einde van zijn topsportcarrière aan. De bijna 36-jarige Peltenaar zal wel met een mededeling komen als vanochtend op het nationale trainingscentrum van Hazewinkel de kandidaten voor een olympische deelname in het roeien en het kajakken voorgesteld worden. Maesen, die driemaal deelnam aan de Spelen, ziet blijkbaar geen kans meer om zich te kwalificeren en heeft daaruit zijn conclusies getrokken.

In Sydney 2000 schopte hij het tot de halve finales in de eenzitter, vier jaar later miste hij samen met Wouter D’Haene van een haar een medaille in de K2 1000 meter. Vier jaar later, in Peking, eindigde Maesens olympische carrière dramatisch. Samen met de jonge Mechelaar Kevin De Bondt verspeelde hij in de slotmeters een bijna zekere finaleplaats.

Maesen beleefde het hoogtepunt uit zijn carrière in 2003, toen hij in Amerika met Wouter D’Haene vice-wereldkampioen werd in de K2 1000 meter.

Bob Maesen heeft een diploma van industrieel ingenieur elektromechanica op zak, hij gaf zelfs drie jaar les als gastprofessor aan de Universiteit Hasselt. Op 23 januari van dit jaar werd Maesen voor het eerst vader van een zoon Klaas. Maesen werd in 2003 bekroond met de Limburgse Laurier, een trofee die elk jaar de beste sportman van de provincie huldigt.

FVR
Foto PhotoNews

Meer sportnieuws