"Halvering van punten in PO1 onhoudbaar"

Halvering van punten in PO1 onhoudbaar

"Halvering van punten in PO1 onhoudbaar"

Print
De laatste dagen van de playoffs in hun huidige vorm lijken geteld. Zelfs Ivan De Witte, vader van de play-offs, houdt niet meer verknocht vast aan zijn geesteskind. "Een herziening van het puntensysteem dringt zich op", heeft de Pro Leaguebaas oren naar de toenemende kritiek.

De ene na de andere ‘topwedstrijd’ om van te huilen, het onrechtvaardige aanvoelen dat Genk na een rampseizoen nog kampioen kan worden en de overige topclubs die het volledig laten afweten: play-off 1, en bij uitbreiding het hele systeem van de play-offs, ligt zwaarder onder vuur dan ooit.

"Ook voor mij brengen de play-offs dit jaar niet wat ik ervan verhoopt had", geeft de Pro Leaguebaas toe. "Vorig jaar was er veel spanning en een hoge kwaliteit, dit seizoen is dat minder. Ik vraag me af of je dat jaarlijks mag verwachten?"

Als geestelijke vader van het systeem zal hij de formule nooit in de vuilbak kieperen, "maar er dringen zich correcties op, misschien deze zomer al."

Weg met halvering punten?

"Ik denk dat iedereen wel inziet dat het halveren van de punten na de reguliere competitie een te zware ingreep is en dat dat stilaan onhoudbaar is geworden. Het behoud van de punten is misschien nog de meest redelijke optie, of een deling door twee derde. Dat kan de pijn voor sommige clubs verzachten. Dat er dan minder spanning zal zijn, moeten we er maar bij nemen. Je kan nooit enkel overal de voordelen van plukken."

Volgens de voorzitter van de Pro League, die de eersteklassers overkoepelt, is de kans groot dat het tot die hervorming komt. Een terugkeer naar het oude systeem met een gewone competitie en achttien clubs zit De Witte niet zitten.

Steven Berghmans

Foto: PN

Meer voetbalnieuws