Nog vier weken platte rust voor Janssens

Nog vier weken platte rust voor Janssens

Nog vier weken platte rust voor Janssens

Print
Antwerpen - Patrick Janssens herstelt voorspoedig van zijn herniaoperatie. “Over twee weken mag ik op de hometrainer”, zegt hij. “En vanaf 11 mei neem ik stilaan mijn taken weer op.”

Tot 11 mei laat Janssens zich nog vervangen door schepen Robert Voorhamme, die ook de gemeenteraadszitting van volgende week maandag zal voorzitten.

Ruim twee weken geleden werd Janssens aan zijn rug geopereerd. “Vrijdag ben ik op controle geweest”, vertelt hij. “Alles gaat goed, ik zit zelfs wat voor op mijn schema en ik had volgens mijn arts blijkbaar verrassend snel geen pijnstillers meer nodig.”

“Als alles goed gaat, mag ik over twee weken op de hometrainer, zonder weerstand. Vanaf 11 mei hoop ik geleidelijk mijn taken te kunnen hernemen. In het begin zal dat vooral staand moeten gebeuren, want zitten is uit den boze.”

Werken

“Ik probeer af en toe wat te werken. Maandag is mijn kabinetschef op bezoek geweest en hebben we samen wat dossiers doorgenomen. Ik laat mijn collega’s ook weten wat ik vind van de punten op de agenda van het college.”

Soms is er ook wat verstrooiing uit onverwachte hoek. Maandagochtend had Radio 1 in de woonkamer van Janssens een mobiel studiootje ingericht voor de uitzending van 'Peeters & Pichal', met vragen van luisteraars aan hem en andere burgemeesters.

LM

Foto: JVDP

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio