Eigenaar bruidsboetiek lelijk toegetakeld

Eigenaar bruidsboetiek lelijk toegetakeld

Eigenaar bruidsboetiek lelijk toegetakeld

Print
Mechelen - De 38-jarige uitbater van een bruidsboetiek in de Hoogstraat in Mechelen is maandagochtend lelijk toegetakeld door drie gemaskerde mannen. Over het motief tasten het parket en zijn vrouw voorlopig nog in het duister.
Rachid Al Meriouh werd bewerkt met messen, een knuppel en een vleeshaak. De feiten speelden zich in de nacht van zondag op maandag af in de woonst achter zijn winkel Jawhara, ergens tussen 3 en 4u. De man lag te slapen toen de drie gemaskerde overvallers op hem sprongen, en hem uit zijn bed sleurden. "Met een haak hebben ze zijn been opengereten, en hij kreeg ook slagen en stampen. Hij heeft ook een open wonde aan zijn hoofd. Echt vreselijk", zegt zijn echtgenote Nayat Mekrai.

Zij was op het moment van de overval bij haar dochter in Antwerpen, maar haar man slaagde er nog in om haar op te bellen. "Toen ik onderweg was naar Mechelen, heb ik de hulpdiensten verwittigd. Stel je voor dat die overvallers daar nog waren", geeft ze aan. Rachid Al Meriouh werd zwaargewond overgebracht naar het Sint-Maartenziekenhuis. Door de verwondingen aan zijn hoofd is hij maandagnamiddag opgenomen in de afdeling intensieve zorgen in de campus van Duffel. Wat de drijfveer van de daders was, is voor zijn echtgenote een raadsel. "Wie doet nu zoiets? Dit is toch niet normaal meer."

Het Mechelse parket zegt over een spoor te beschikken naar de overvallers. "Maar in het belang van het onderzoek kunnen wij daar niets over kwijt. Wij nemen deze zaak bijzonder ernstig", zegt woordvoerder Steven De Winter. Dat het niet om zomaar een overval gaat, is duidelijk. De eigenaars van de bruidsboetiek zijn afkomstig uit Antwerpen. Hun winkel in Mechelen is nog maar sinds december vorig jaar open.

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio