450.000 euro voor werknemers Bekaert

450.000 euro voor werknemers Bekaert

450.000 euro voor werknemers Bekaert

Print
Bekaert laat weten dat het een fonds van 450.000 euro opricht om getroffen medewerkers te steunen met extra opleiding. De directie van Bekaert en de sociale partners hebben dinsdag de onderhandelingen voor een sociaal plan verder gezet. Die vergadering was om 22 uur nog steeds aan de gang.

"De directie blijft vooruitgang in deze onderhandelingen nastreven", aldus woordvoerster Katelijn Bohez. "De directie heeft bij aanvang van de vergadering herbevestigd dat ze zo spoedig mogelijk duidelijkheid wil scheppen voor de medewerkers, prioriteit wil geven aan het beperken van het aantal naakte ontslagen, maximaal kansen wil geven aan wie vrijwillig wil vertrekken en een faire financiële regeling en de nodige steun voor wedertewerstelling te willen garanderen voor diegenen die door de herschikking hun baan verliezen."

Aanvullend wordt een fonds opgericht ter waarde van 450.000 euro, om getroffen werknemers te steunen met extra opleiding.

Het sociaal overleg bij Bekaert was dinsdagnamiddag tijdelijk opgeschort nadat de directie een mededeling deed over de vergoedingen van CEO Bert De Graeve. "Het was een verklaring die kwaad bloed zette", aldus Jan Maeseele (ACV). "De directie liet weten dat de vergoedingen toegekend werden conform de beslissing van de raad van bestuur en hoopte op een snelle oplossing."

Bij Bekaert staan 609 jobs in Ingelmunster, Zwevegem en Aalter op de tocht.

MEEST RECENT