Wilders hard voor Turkse president

Wilders hard voor Turkse president

Wilders hard voor Turkse president

Print
De Nederlandse politicus Geert Wilders is niet onder de indruk van de uitspraken van de Turkse president Abdullah Gül. "Turkse humor: christen-pester, koerden-mepper, hamas-vriend en islamist Gül klaagt over tolerantie", liet hij zaterdag in een reactie weten.

Gül noemde Wilders in een interview met de Telegraaf een islamofoob. De PVV-leider "verkondigt een extreem geluid, dat radicalen voedt", aldus Gül, die dinsdag tot en met donderdag Nederland bezoekt.Door Wilders "ontstaat in heel Europa een negatief klimaat van wij tegen zij. Het legt de basis voor etnisch-religieuze discriminatie."

Turkije vs Wilders

Turkije en Geert Wilders hebben al langer weinig met elkaar op. Wilders zei maanden geleden al dat Gül wat hem betreft niet welkom is. In 2010 besloot Turkije een delegatie Kamerleden, onder wie Wilders, niet te ontvangen. Een Turkse woordvoerder zei toen over Wilders dat "zo'n fascist en racist niet alleen in Turkije, maar ook in veel andere Europese hoofdsteden niet welkom is".

Gül zei in een interview met NRC Handelsblad, dat ook zaterdag is gepubliceerd, dat Wilders dit jaar wel welkom is. "Dan zal hij de werkelijkheid hier zien. En dan zal hij tot inzicht komen dat hij verkeerd was", aldus Gül.

Belga

Foto: EPA

MEEST RECENT