Werken 'Poort tot Noeveren' van start

Print
Boom - De aanleg van de 'Poort tot Noeveren' gebeurt in drie fasen, waarvan enkel de eerste fase voor een stevige omleiding zorgt. De eerste fase start maandag 16 april en eindigt net voor het bouwverlof. Van maandag 16 april moet u omrijden via Potaardestraat.
De aanleg van de zogenaamde 'Poort tot Noeveren' beoogt de herbestemming van de industriezone Noeveren Oost. Maandag 16 april wordt in een eerste fase gestart met de aanleg van het kruispunt Nielsestraat-Rupelweg-Broekweg. De uitvoeringstermijn bedraagt zestig werkdagen en is klaar tegen 6 juli.
Hierdoor is er al die tijd geen verkeer meer mogelijk van Boom centrum richting Niel, noch naar het industrieterrein Krekelenberg. Het (vracht)verkeer bereikt het industrieterrein enkel nog langs de andere zijde via Potaardestraat en 's Herenbaan. Ook De Lijn moet rondrijden. Enkel fietsers en voetgangers kunnen er passeren.

In een tweede fase heeft de heraanleg plaats van de zone Marintec-Goudry ter hoogte van de kil aan de Rupel. De uitvoeringstermijn is 75 werkdagen te tellen vanaf 1 augustus. De derde en laatste fase betreft de aanleg van een dubbelrichting fietspad ter hoogte van de huidige doorgang Marintec parallel met Broekweg. De uitvoeringstermijn bedraagt dertig werkdagen, vanaf november 2012. Ook hier is geen verkeershinder te verwachten. www.boom.be.

Jan BOEY
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio