Maurus Moreelshuis is nieuwe cultuurtempel

De restauratie van het Maurus Moreelshuis in het Groot Begijnhof is zo goed als afgerond. Het huis staat open voor alle Mechelaars en biedt ruimte voor tal van culturele activiteiten.

Sven Van Haezendonck

De kerkfabriek heeft zo'n 350.000 euro geïnvesteerd in het project, en elf vrijwilligers hebben zich geëngageerd om het Maurus Moreelshuis uit te baten. Het moet uitgroeien tot een multifunctionele ruimte voor culturele activiteiten. Francis Verbeeck van de vzw: "Beeldende kunstenaars, muzikanten en sprekers kunnen bij ons zelfstandig tentoonstellingen, concerten en lezingen organiseren."

Maar de gebouwen kunnen ook worden gehuurd door particulieren. "Bijvoorbeeld voor een communiefeest of een receptie voor een huwelijk. Wij vragen 125 euro voor een dag en 300 euro voor een heel weekend", geeft Jaap Boelens aan. Voor de openingstentoonstelling strikte de vzw een bekende naam uit de artistieke wereld: kunstenaar Jef Van Grieken. Hij zal vanaf zaterdag 28 april tot en met zondag 13 mei schilderijen, pastels en etsen tentoonstellen in het Maurus Moreelshuis. De expositie kunt u van woensdag tot en met zondag bezoeken, telkens van 14 tot 18u.

Meer info:

SVH
Foto Patrick Hattori

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio