Herentals krijgt verdwenen beeld van Rik Poot terug

Een beeld van kunstenaar Rik Poot dat jaren geleden verdween bij de verkoop van het vredegerecht keert terug naar de stad. Met dank aan staatssecretaris Verherstraeten

Servais Verherstraeten (CD&V) heeft de Regie der Gebouwen onder zijn hoede.

Marc Helsen

Een paar weken nadat hij in de regering stapte, kreeg hij een tip dat er in een loods voor aangeslagen auto's van de Regie in Mechelen nog een beeld van de bekende Brabantse beeldhouwer Rik Poot (1924-2006) lag te verkommeren in een loods voor aangeslagen auto's.

"Daar ben ik dan maar eens gaan kijken", zegt de staatssecretaris. "Het beeld dat ik er aantrof, een vrouwenfiguur van 3,60 m hoog, kende ik nog van vroeger, toen ik als advocaat wel eens in het vredegerecht van Herentals kwam. Het stond er in de voortuin. Waarom zouden we dat beeld niet terug aan de Herentalsenaren geven, dacht ik. Ik heb aan het stadsbestuur nu gevraagd mij een plek op te geven waar ze het kunnen zetten. Liefst een plaats waar veel volk voorbijkomt natuurlijk. De Grote Markt,misschien?"

Ik moet de vraag van de staatssecretaris nog officieel krijgen, maar we gaan op zoek naar een publieke plaats. Misschien op de recent heraangelegde Molenvest?"

Marc HELSE

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio