Toots Thielemans opnieuw op Jazz Middelheim

Jazz Middelheim heeft een eerste blik namen geopend voor de editie van 2012. Toots Thielemans Quartet 90 Years, Stefano Bollani & Hamilton de Holanda en Eric Vloeimans & Holland Baroque Society: High Speed Oldtimer staan tussen 16 en 19 augustus op het podium in Park Den Brandt in Antwerpen.

jrosquin

Belgisch jazzmonument Toots Thielemans viert dit jaar zijn 90ste verjaardag. Daartoe werkte hij het project Toots Thielemans Quartet 90 Years uit met zijn kwartet feat. Karel Boehlee, Bart De Nolf en Hans Van Oosterhout. Ze staken zijn favoriete nummers voor de gelegenheid in een compleet nieuw jasje. Als muzikale peter van Jazz Middelheim zal hij feestelijk afsluiten met zijn gekende charme en met zijn schitterende, soms ontroerende muziek.

Stefano Bollani & Hamilton de Holanda treden op net voor het concert van Toots. Stefano Bollani, een klassiek geschoolde pianist, is tot onwaarschijnlijke improvisaties in staat. Hij vormt een prachtig duo met de Braziliaanse bandolimspeler Hamilton de Holanda. Samen brengen deze twee virtuozen dartele en speelse muziek, vol vrolijke en duizelingwekkende passages.

Nog eerder op de festivaldag van 17 augustus concerteren Eric Vloeimans & Holland Baroque Society: High Speed Oldtimer. Vloeimans scheurt met zijn oldtimer uit 1650 van het hoge noorden naar het warme zuiden. Zijn muziek weerspiegelt de vele invloeden van onder andere Merula, Tunder en Tallis. De jazzvirtuoos laat ons kennismaken met zijn beeld van de zeventiende eeuw.


Info: www.jazzmiddelheim.be, 16-19 augustus 2012, Park Den Brandt, Antwerpen.

Tickets: Nu reeds te koop via jazzmiddelheim.be en via Fnac Dagticket VVK 16, 17, 18 of 19 augustus: € 37,00 Festivalpas: € 122,00

Foto: Belga

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio