1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Koppel om het leven gebracht

Twee twintigers werden woensdagmiddag dood aangetroffen in een huis in de Vrasenestraat in Nieuwkerken-Waas. Het parket van Dendermonde onderzoekt of het gaat om een dubbele moord of om moord en zelfmoord.

jatimmermans

De tientallen fruitboeren en bewoners van de landelijke Vrasenestraat werden kort na de middag opgeschrikt door luide schoten. In het huis van de autohandel Harry, vlak voor een grote fruitloods, trof de politie de twee levenloze lichamen aan van een jong koppel.

Ze bleken beiden van dichtbij te zijn afgemaakt met een 9 millimeterpistool. Een van de twee slachtoffers was de zoon van de autohandelaar, die op dat moment samen met zijn vrouw op reis was.

“Ik weet nog steeds niet wat er is gebeurd”, vertelde de autohandelaar woensdagavond. “We hebben meteen onze vakantie onderbroken en zijn momenteel nog met de auto op weg naar Sint-Niklaas.”

De slachtoffers waren alleen thuis toen ze werden neergeschoten. Ze bleken verschillende problemen te hebben met het verkrijgen van vergunningen.

Een autopsie moet meer duidelijkheid brengen over de omstandigheden van het overlijden. "Momenteel worden alle hypothesen, zoals moord-zelfmoord en dubbele moord, verder onderzocht", zegt parketwoordvoerster Caroline Jonckers.

Meteen na de het aantreffen van de lijken werd het huurhuis verzegeld. De plaats werd afgesloten en het parket voerde nog tot ’s avonds laat ter plaatse een sporenonderzoek uit.

Bert Foubert, Thierry Goeman

Foto's: Stefaan Van Hul

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen over zelfdoding? Voor jezelf of iemand uit je omgeving? Bel de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 02/649 95 55. 's Avonds (behalve woensdag en zaterdag) kan je chatten van 19.00 - 21.30 uur op zelfmoordlijn.be

MEER OVER Sint-Niklaas

Mobiliteit en haven

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio