Familie slachtoffer MIVB geschokt door reactie verdachte

De familie van Iliaz Tahiraj, de 56-jarige MIVB-controleur die zaterdag om het leven kwam bij agressie na een ongeval, is diep geschokt door de verklaringen van meesters David Ribant en Laurent Kennes, de advocaten van de 28-jarige verdachte. In de ogen van de familie zijn die uitlatingen een banalisering en minimalisering van het gewelddadige drama dat zich voordeed.

ikerremans

Meesters Ribant en Kennes verklaarden zondag, na de aanhouding van hun cliënt, dat hij spijt heeft van zijn daad en nooit de bedoeling had de MIVB-controleur te doden. Volgens beide advocaten mocht hun cliënt zijn vriend, die bij het ongeval gewond geraakt was, niet begeleiden in de ziekenwagen en deelde hij nadien één slag uit aan Tahiraj. "Dat gebeurde in een context waarover de autoriteiten zich nog moeten uitspreken", aldus de advocaten.

Slachtofferrol

"Het gaat hier duidelijk om een strategie van een aanvaller die zich wentelt in een slachtofferrol en die, bovendien, ter herinnering, niets anders deed dan op laffe wijze de vlucht te nemen na de heer Tahiraj dodelijke slagen te hebben toebedeeld", zegt meester Sven Mary, de advocaat van de familie Tahiraj, in een persbericht.

"Men mag vooral niet vergeten dat er slechts één slachtoffer is ten gevolge van de feiten, namelijk meneer Tahiraj, overleden bij de uitoefening van zijn functie."

Geen pers op begrafenis

De familie hoopt dat het onderzoek in alle sereniteit kan voortgaan, zonder onnodige mediatisering, en vraagt de pers ook weg te blijven van de begrafenis.

"De familie Tahiraj wenst haar dank uit te drukken voor de vele blijken van medeleven en steun die ze kreeg volgend op het dramatische verlies dat zij dient te lijden", luidt het nog in het persbericht. "De familie uit echter de wens dat de begrafenisplechtigheid zou plaatsvinden in alle intimiteit, in aanwezigheid van vrienden en familie, en dat daarbij geen media aanwezig zouden zijn."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER