GP Bahrein opnieuw afgelast?

De Grote Prijs Formule 1 van Bahrein zal dit jaar mogelijk opnieuw afgelast worden. Sinds februari vorig jaar heerst er politieke onrust in het Arabische land(je). Zowel politici als mensenrechtenorganisaties roepen op om de race, net zoals vorig jaar, af te gelasten.

wmigom

DE GP van Bahrein is gepland op 22 april. Vorig jaar werd het evenement nog geschrapt na aanhoudende protestacties van sjiieten tegen de soennitische machthebbers. Volgens een adviseur van het Bahreinse ministerie van Binnenlandse Zaken zullen de nodige voorzorgsmaatregelen genomen worden met het oog op mogelijke demonstraties van sjiiten.

Volgens de Bahreinse autoriteiten kan de race dan ook perfect doorgaan. "De GP Bahrein zal plaatsvinden, daar bestaat geen twijfel over. We zijn er klaar voor en er is een veiligheidsplan opgesteld dat de veiligheid moet garanderen", zei de circuitchef Sheikh Salman bin Isa Al-Khalifa.

Dinsdag zei Bernie Ecclestone, baas van de formule 1, aan de London Times dat: "Teams niet gedwongen kunnen worden om aan de GP deel te nemen als ze dat niet willen." De enige instanties die bevoegd zijn om de GP af te gelasten zijn Bahreinse instanties of het wereldautosportverbond FIA. De FIA meldt dat het de situatie volgt en dit weekend overleg pleegt met Ecclestone.

Foto: Belga

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio